31. července 2021

Páteční novinky (45)

☆ Billie Eilish - Happier Than Ever

Happier Than Ever je píseň z stejnojmenného alba, které zpěvačka Billie Eilish vydala tento pátek. Ohlasy od fanoušků i kritiků jsou zatím velmi pochvalné. Zpěvačka teď má před sebou velký úkol, a to sice dokázat, že debutové album a jeho úspěchy nebyla žádná náhoda a že má stále o čem zpívat. Také se za poslední roky Billie změnila, a to se netýká jen vzhledu. Nimcéně Happier Than Ever dostala působivý videoklip, který, stejně jako písnička, začíná pozvolna a končí tam, kde bychom to nečekali.


Silk Sonic (Bruno Mars ft. Anderson .Paak) - Skate

Nové duo Silk Sonic, tvořené Bruno Marsem a Adresonem .Paakem, vydává svůj druhý singl s názvem Skate. Objeví se na jejich debutovém albu Evening With Silk Sonic, o němž zatím není známo, kdy vyjde. Nicméně Skate je uvolněná letní písnička, která si jistě získá své místo na letních dovolených, a i přes svůj retro zvuk nebude znít otravně.



Bleachers ft. Lana Del Rey - Secret Life

Jack Antonoff, známý producent, ale také zpěvák a člen kapely Bleachers, se spojil se svoji kolegyní a dluholetou spolupracovnicí Lanou Del Rey a na nové album kapely nahráli společnou písničku Secret Life. Lana Del Rey sice chystá nové album, které mělo vyjít počátkem července, ale jelikož zpěvačka kolem nového materiálu stále mlčí, nezbývá nám než se spokojit alespoň se spoluprací. Písnička Secret Life se objevila na jejich třetím albu Take The Sadness Out Of Saturday, které vyšlo tento pátek a zatím se mu dostalo veskrze pozitivních ohlasů. 



Dermot Kennedy - Better Days

Irský zpěvák Dermot Kennedy vydává nový singl Better Days, který se možná objeví na jeho plánovaném druhém studiovém albu. Zdá se ale, že s jeho oznámením, případně vydáním, ještě nespěchá. Zatím se připravuje na své doposud největší turné po Britských ostrovech, které začíná v září. Písnička Better Days je o naději a trpělivosti, které se musíme držet, když doufáme v lepší dny, které jsou před námi.


Poppy - Flux

Flux je druhý singl z připravovaného čtvrtého studiové alba americké zpěvačky Poppy, která klame vzhledem i jménem. Album ponese taktéž názvem Flux a vyjde 24. září tohoto roku. S posledním albem I Disagree se Poppy vydala na dráhu metalu kombinovaného s mnoha různými, na první pohled stěží kombinovatelnými žánry. Konečně totiž získala kreativní kontrolu nad svoji hudbou. Flux nabízí zajímavou a kreativní podívanou, ve které bude zpěvačka snad nadále pokračovat.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář