18. července 2021

Páteční novinky (44)

☆ Willow ft. Avril Lavigne & Travis Baker - G R O W

Zpěvačka Willow vydala v pátek své čtvrté studiové album, které se ovšem úplně jiného žánru než její předchozí nahrávky. Dalo by se označit jako žánru pop punk nebo alternativní rock. A když se řekně pop punk, všichni si jistě vybavíme Avril Lavigne, která v poslední době dává na své sociální sítě jakési "nápovědy", které by mohly naznačovat, že se hodlá vrátit ke svým (hudebním) kořenům. Grow je poměrně krátká, ale energická písnička o tom, že si musíte najít čas sami pro sebe, abyste mohli dospět.


Normani ft. Cardi B - Wild Side

Zpěvačka Normani, původně členka dívčí kapely Fifth Harmony, od začátku své sólové kariéry, kterou můžeme sledovat až do roku 2017, moc singlů nevydala. Po roční pauze se spojila s další raperkou, tentokrát Cardi B a natočila novinku Wild Side. Normani má velmi příjemný hlas, tak akorát do r'n'b, tudíž si nejsem úplně jistá, jestli je Cardi B v této písničce k něčemu nápomocná. Nicméně výsledek je dobrý a má i podařený videoklip. Jestli bude součástí zpěvaččina debutové alba ovšem není zatím jisté.



Caroline Polachek - Bunny Is A Rider

Americká zpěvačka Caroline Polachek označila svoji novou písničku Bunny Is A Rider jako součást svého nového projektu. Zda půjde o album, EP či něco jiného, zatím nevíme. Nicméně novinka Bunny Is A Rider je chytlavá a zapadá již do vydané kolekce písniček této zpěvačky, která se věnuje především indie a experimentálnímu popu.


Pop Smoke ft. Dua Lipa - Demeanor

Faith je druhé posmrtné album amerického rappera, který si říká Pop Smoke. I na tomto albu najdete spoustu hostů jako jsou Kanye West, Pusha T nebo Dua Lipa, jež doplnila singl svými vokály. Album zatím sklízí velmi pozitivní ohlasy od kritiků.


Shakira - Don't Wait Up

Nový singl zpěvačky Shakiry, kteoru není třeba představovat, jde tak nějak s dobou. Je hodně elektronický a nemálo připomíná její spolupráci s Black Eyed Peas. Je tam sice slyšet její typický hlas, ale jinak je to celkem plochý taneční singl. Don't Wait Up je její první kompletně anglicky zpívaný singl od písničky Try Everything z roku 2016. A možná bude součástí její nové desky, což ovšem není jisté. Poslední vydala roku 2017. Od té doby se věnovala napříkladu studiu antické filozofie a boji za lidská práva v rodné Kolumbii.


Clairo - Amoeba

Sling je název druhého studiového alba americké zpěvačky Clairo, které vydala tento pátek. Podle kritiků jde o zdařilou nahrávku, která se točí kolem tématu stárnutí a pocitu, kdy se cítíte být starší než ve skutečnosti jste. Zřejmě jde o narážku na zpěvaččiny problémy s artritidou, která ji byla diagnostikována v 17 letech. Album zatm sklízí pozitivní ohlasy u fanoušků i kritiků.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář