13. března 2021

Páteční novinky (28)

☆ Rosé - On The Ground

Pět měsíců po vydání alba The Album skupiny Blackpink jedna z jejích členek, Rosé, vydává první sólovou nahrávku, kterou je EP s názvem R. To obsahuje dvě písničky, On The Ground a Gone. Ačkoliv jsou Blackpink hvězdami k-popu, Rosé ve své sólové tvorbě (zatím) zpívá pouze anglicky. Ale i tak se zdá, že bude mít velký úspěch, neboť oficiální videoklip nasbíral za 24 hodin téměř 50 milionů shlédnutí. V písničce Rosé reflektuje svůj život jako k-popové superstar a zní výborně.


Imagine Dragons - Follow You

Když zpěvák Imagine Dragons Dan Reynolds oznámil dvě nové písničky, Follow You a Cuttroath, k první zmiňované připojil i "příběh z zákulisí". Píseň je o vztahu s jeho manželkou Ajou, se kterou se po 7 měsících, kdy s ní vůbec nekomunikoval, chystal rozvést. Už byl na cestě k právníkovi, kde měl podepsat příslušné papíry, ale když mu od ní přišla zpráva, obsah této zprávy ho natolik přesvědčil, že rozhodl se místo k právníkovi zajet k ní, kde si padli do náručí, usmířili se a od té doby mají harmonický vztah. Zvukově navazuje na jejich popovější desku z roku 2017 Evolve, ale určitě si ji oblíbí i příznivci jejich původnějšího zvuku.



Gwen Stefani - Slow Clap

Slow Clap je druhý singl, který se objeví na dosud nepojmenovaném pátém studiovém album Gwen Stefani, které by snad mohlo vyjít letos. Na písničce pracoval stejný tým jako na jejím předchozím singlu Let Me Reintroduce Myself, který se dočkal pozitivních ohlasů. Gwen se inspirovala v raeggea a výsledek je celkem chytlavý, ale místy přeplácaný.



Selena Gomez ft. Myke Towers - Dámelo To'

Selena Gomez vydala 12. března své první španělsky zpívané EP. Novinka obsahuje 7 skladeb, z nichž jedna je také spoluprací s rapperem Mykem Towersem. "Je těžké dělat hudbu, když vás lidé neberou vážně," řekla Selena v nedávném rozhovoru pro Vogue. Také prozradila, že zvažuje odchod z hudebního průmyslu. Nejspíš by se pak věnovala hlavně herectví a své značce kosmetiky. To je ale ještě ve hvězdách.


Nick Jonas - 2Drunk

Zpěvák Nick Jonas vydal 12. března nové album Spaceman rovnou ve dvou verzích. V tzv. klasické edici, najdete 4 další písničky včetně duetu Close s Tove Lo nebo hitu Jealous, který sice pochází z roku 2014, ale z nějakého důvodu ho tam zkrátka Nick zařadil. Na albu najdete i písničku 2Drunk. V jednom rozhovoru Nick prozradil, že většina písniček na albu jsou jako milostné dopisy - ovšem bez hudby se mu těžko vyjadřují pocity, proto se raději zavře do studia.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

2 komentáře:

  1. Časť z nich sa rozhodne stane súčasťou môjho playlistu k cvičeniu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to by mi bylo líto, kdyby Selena přestala tvořit vlastní hudbu, jako zpěvačku ji mám ráda :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář