15. května 2021

Páteční novinky (37)

☆ Olivia Rodrigo - good 4 u

Třetí singl Olivie Rodrigo dostal název good 4 u a bude se nacházet na jejím debutovém albu Sour, jež vyjde příští týden, 21. května. Oproti předchozím písničkám je tato rockovějšího rázu, nemálo připomínající nahrávky Paramore nebo Avril Lavigne z předchozí dekády. Ostatně, proč ne - jsem ráda, že se neinspiruje příšliš jen u jednoho oblíbeného muzikanta. Zní svěže, zajímavě a tato vycházející hvězda mně stále přesvědčuje, abych si pustila její nové album.

Katy Perry - Electric

Ke 25. výročí oblíbených Pokémonů natočila řada hudebníků nové písničky, které vyjdou tento podzim na kompilačním albu Pokémon: The Album. Jedním z nich je i Katy Perry, které se ve videoklipu objevila po bodu Pikachu. Téma písničky, odolnost a zažehnutí vnitřního světla, je tématem taky příběhu a postav Pokémonů. Kromě lásky k Pokémonům sdílela Katy Perry na sociální síti příspěvěk, ve kterém oznámila sérii koncertů v Las Vegas, které začnou 29. prosince.


St. Vincent - Down

Zpěvačka Annie Clark, vystupující pod pseudonymem St. Vincent, vydala. května své šesté studiové album s názvem Daddy's Home, ze kterého pochází i písnička Down. Album zatím sklízí velmi pozitivní ohlasy od kritiků. Hudebně se zpěvačka inspirovala především New Yorskou scénou ze 70. let minulého století. Žánrově se dá zařadit do mixu popu, funku a soulu.


Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne - Seeing Green

Nicki Minaj své fanoušky fikaně připravuje na svůj velký comeback, který nastane nejspíš ještě tento rok. Nové album (a dokonce i dokument) mají vyjít "brzy", ale kdy, to nevíme. Každopádně předtím zveřejnila svůj mixtape Beam Me Up Scotty, který vyšel už v roce 2009, ale doposud nebyl na streamovacích aplikacích. Přidala k němu k i několik nových skladeb včetně Seeing Green, který nahrála ve spolupráci s Lil Waynem a Drakem.


Tones And I - Won't Sleep

Welcome To The Mad House je název debutového alba, které vydá australská zpěvačka vystupující pod jménem Tones And I. Písnička Won't Sleep je jeho druhým singlem. Tones and I by měla vystoupit také v ČR v klubu Roxy v Praze. Kdy, to kvůli pandemii zatím nevíme.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář