8. května 2021

Páteční novinky (36)

☆ Pink - All I Know So Far

Pink nezahálí a chystá svůj vůbec první dokument s názvem All I Know So Far, který bude mapovat zákulisí zpěvaččiny práce a rodinného života během turné k desce Beautiful Trauma. Dočkáme se ho 21. května. Film bude doprovázet samozřejmě soundtrack z katalogu Pink, který bude obsahovat především živá vystoupení. Stejnojmennou písničku Pink věnovala své dceři. Vzpomíná na svoje dospívání a mládí a chce, aby si stála za tím, kdo je, i když to nebývá vždy jednoduché. 


Coldplay - Higher Power

Od vydání posledního alba Coldplay Everyday Life uběhl sotva půlrok a kapela už je tady s novým materiálem. Na nový singl Higher Power upozornily minulý týden přes sociální sítě zajímavými vizuály. Připojili k nim i název fiktivní planety Kaotica, což je koncept dost podobný poslednímu albu Lady Gaga Chromatica, na což upozornili fanoušci zpěvačky na sociálních sítích. Jestli deváté studiové album Coldplay ponese název Kaotica nevíme, každopádně singl, který kapela živě představila na mezinárodní vesmírné stanici, je povedený počin. 


OneRepublic - Run

Už před 2 roky zveřejňují OneRepublic singly k albu Human, ale to se stále nedočkalo vydání. Kapela jen vydala prohlášení o tom, že kvůli současné nepříznivé situaci musela vydání alba odložit. Na kdy, to jsme se zatím nedozvěděli. A tak se musíme smířit jen s dalším, už pátým singlem z alba, který nese název Run. Naštěstí je nový singl je hravý, bezstarostný a plný dobré nálady.



A. G. Cook ft. Charli XCX - Xcxoplex

Britský producent a a hlava hudebního vydavatelství PC Music A. G. Cook vydal minulý rok rovnou dvě alba, a to sice 7G a Apple. Příznivci elektronické hudby experimentálnějšího rázu a hyperpopu si opět přijdou na své, a to sice 28. května, kdy vydá A. G. Cook remixové album s názvem Apple vs. 7G. Album o 28 položkách doplní například Caroline Polachek, Oklou, umru, Hannah Diamond nebo Charli XCX. Poslední jmenovaná s producentem spolupracuje již několik let, a výsledkem je enegický elektronický, ale působivý mišmaš jménem Xcxoplex.



Weezer - All The Good Ones

Weezer letos stihli vydat již druhé album to je teprve květen. Již patnácté studiové album Van Weezer americké kapely vyšlo 7. května a inspiruje se především klasickým rockem a hard rockem. Kapela toto album odkázala památce Edieho Van Halena, který zemřel minulý rok. Nahrávce se zatím dostává pozitivních ohlasů. Příští rok se Weezer snad objeví na Rock For People, kam dorazí s Green Day a Fall Out Boy v rámci jejich společného turné Hella Mega Tour. Napotřetí ro vyjde!


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

1 komentář:

  1. Novou písničku od Pink jsem už slyšela a je super :) Nevěděla jsem však, že bude vycházet dokument, už teď se na něj těším :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář