31. května 2021

Páteční novinky (39)

☆ Sigrid - Mirror

Norská zpěvačka Sigrid před 2 lety okouzlila veřejnost albem Sucker Punch a zdá se, že nadešel čas na jeho následovníka. "Chtěli jsme prozkoumat, jak konfliktní může být, když v sobě máme různé stránky, které spolu soutěží, ale dohromady nefungují," řekla zpěvačka o nové písničce Mirror. "A proto nemůžu při zpěvu stát, je tam spoustu tancování a běhání - a natáčení jsem si fakt užila," dodala Sigrid, když popisovala doprovodný videoklip. Písnička je o něco více taneční než její předchozí kousky, ale i přesto velmi chytlavá.


Ewa Farna - Tělo

Zprávu o tom, že chystá páté studiové album, podpořila Ewa Farna také vydáním nové singlu jménem Tělo. "Jde o oslavu těla z hlediska jeho fungování a nejen estetiky, ke které nás svět silně tlačí. Poté, co mé tělo přineslo na svět nový život, jsem k němu získala ještě větší úctu, jsem plná obdivu k tomu, co dokáže," řekla zpěvačka o nové písni. Tu doprovází krásný videoklip, který vyvažuje jinak celkem obyčejnou a nijak originální produkci.

MØ - Live To Survive

Dánská zpěvačka MØ, kterou si jistě pamatujete ještě z festivalu Colours Of Ostrava, vydává po delší době novou hudbu. Singl Live To Survive je prvním singlem od její poslední desky Forever Neverland. Live To Survive jako by otevíral novou kapitolu života zpěvačky, ve kterém se snaží prolomit hradky negativity a hledá způsoby, jak pozitivně nahlížet na život. Zda ji najdeme na dalším albu zpěvačky, zatím není jisté, nicméně písnička je optimistická, chytlavá a doprovází ji i zajímavý videoklip, který je ke shlédnutí na zpěvaččině Youtube kanále.


The Wombats - Method To The Madness

Britská indie rocková skupina z Liverpoolu se chystá na vydání nového, pátého studiového alba, jehož první vlaštovkou je singl Method To The Madness, který je mimo jiné inspirovaný žánrem R&B. Frontman Matthew Murphy prozradil, že písnička je o tom, jaké to je snažit se najít řád uprostřed chaosu, což je v posledním roce dost oblíbené téma. Dodal, že je to teprve začátek toho, co chystají, tudíž se máme ještě na co těšit.


half•alive - TIME 2

Time 2 je druhý singl z připravovaného druhého alba americké skupiny half•alive. Debutové album s názvem Now, Not Yet se dočkalo pozitivních ohlasů a kapela doufá, že na něj naváže snad ještě úspěšnějšm projektem. "Písnička je o tom, když se probudíte v chaosu života a vzpomenete si na to, jaké to bylo v dětství. Je potřeba vrátit se na začátek," prohlásila kapela o písničce. 


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář