11. června 2021

Páteční novinky (40)

☆ Lorde - Solar Power

Lorde je zpátky! Novozélandská zpěvačka je proslulá svými dlouhými prodlevami mezi nahrávkami. Tvůrčí pauza mezi druhým a třetím albem trvala 4 roky. Ale teď je Lorde zpátky s novou písničkou Solar Power. Zároveň oznámila název svho třetího studiového alba, které ponese stejný název jako první singl z něj. Solar Power už je podle názvu vyletněná písnička, která je spíše jednoduchá, ale pohladí po duši. Jak bude znít nové album se snad dozvíme ještě toto léto. Mezitím se níže můžete podívat na povedený videoklip doprovázející novou písničku.

MARINA - Venus Fly Trap

Zpěvačka Marina vydává 11. června své páté studiové album s názvem Ancient Dreams In A Modern Land a Venus Fly Trap je jeho čtvrtým singlem. "Venus Fly Trap je oslavou sebe samotných, seběvědomí a radosti, která vychází z opravdové svobody," řekla zpěvačka o skladbě. Na Mariině oficiálním Youtube kanálu můžete zhlédnout jeden z jejich nejzdařilejších videoklipů, ve kterém se zpěvačka pomyslně vrací ke svým předchozím obdobím hudby, konkrétně k nahrávkám The Family Jewels, Electra Heart a Froot. 


Maroon 5 - Lost

Americká kapela Maroon 5 vydává 11. června po téměř 4 letech nové album s názvem Jordi. Sedmé album této skupiny je pojmenované po kamarádovi zpěváka Adama Levina Jordanovi Feldsteinovi, který zemřel v pouhých 40 letech na srdeční příhodu. Kromě nové písničky Lost obsahuje album i řadu hostů, jako je Meghan Thee Stallion, H. E. R. nebo Blackbear. Kritikové album zatím moc nepochválili, nicméně názor si můžete udělat sami - album je k dispozici na nejrůznějších streamovacích službách.


Ava Max - EveryTime I Cry

Ani Ava Max nezůstává pozadu, co se týče hudby. Její nový singl EveryTime I Cry mně příjemně překvapil. Zdá se osobnější, propracovanější, odprostěný od velkých klišé jejích předchozích singlů jako So I Am nebo Who's Laughing Now. Jestli takto bude znít i zpěvaččino nové album, budu jedině ráda. Třeba v mé recenzi dostane více bodů. 


Jessie Ware ft. Kindness - 0208

Jessie Ware dnes také vydává nový materiál, čímž je platinová edice jejího nejnovějšího alba What's You Pleasure s celkem 8 novými písničkami. Na jedné z písniček, 0208, jí vypomohl britský muzikant Adam Bainbridge vystupující pod jménem Kindness. "Je to písnička o telefonování se svojí první láskou, který je teď mým manželem. Je to dojemná připomínka toho, jak daleko jsme to spolu dotáhli," řekla Jessie o písničce.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář