14. srpna 2021

Páteční novinky (46)

☆ Lizzo ft. Cardi B - Rumours

Rumours je první singl zpěvačky Lizzo, který vydala po 2 letech. A ke spolupráci se přizvala raperku Cardi B. V písničce se Lizzo zaměřuje na to, jak veřejnost diskutuje její vzhled a činy, ale taky kritizuje drby, které se okolo její osoby šíří v online prostotru. Rumours se pravděpodobně objeví na zpěvaččině novém, třetím studiovém albu, o kterém ale zatím více informací neprozradila. Písničk je nicméně docela chytlavá.


Machine Gun Kelly - papercuts

Machine Gun Kelly si ke spolupráci pozval opět Travise Bakera z Blink 182, se kterým spolupracoval už na své poslední desce Tickets To My Downfall. Tento týden Machine Gun Kelly oznámil své nové album, které ponese název Born With Horns, jenž vyjde ještě tento rok a nejdete na něm i novinku papercuts. Zpěvák prozradila, že písnička se týká problémů se slávou, které se mu v posledním roce dostala více než dost. Hudebně jsme stále v pop punku, ve kterém Machine Gun Kelly bude pravdpodobně pokračovat i na nové desce.



Elton Joh ft. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU Remix)

Australské PNAU trio zremixovalo písničky legendárního zpěváka Eltona Johna (konkrétně Rocket Man a Sacrifice, ze druhé je odvozený název nové skladby), Dua Lipa k němu přidala své vokály a vznikla novinka Cold Heart. Elton John se nedávno objevil v livestream koncertu, který pořádala Dua Lipa a zdá se, že ti dva si padli do noty. Jde o zajímavý výsledek, nicméně asi nic pro příznivce originálních verzí.


Joel Corry ft. Charli XCX & Saweetie - OUT OUT

Joel Corry tak trochu obnovil slávu 11 let starého hitu Alors On Danse, který proslavil belgického zpěváka Stromae. DJ prozradil, že je zpěvákovým velkým fanouškem a doufá, že písnička OUT OUT bude dobrým otvírákem pro všechny party. S vokály mu pomohly zpěvačka Charli XCX a raperka Saweetie. Myslím, že na taneční parket je to dobrá pecka.


The Killers ft. Phoebe Bridgers - Runaway Horses

Americká kapela The Killers vydává teprve po roce nové album s názvem Pressure Machine. Téma alba se točí kolem dětství zpěváka kapely Brandona Flowerse, které prožil v Utahu. Zpěvák také prozradil, že materiál na tomto albu hodně ovlivnila hudba Bruce Springsteena. Na jedné z písniček se podílela i zpěvačka Phoebe Bridgers, konkrétně Runaway Horses, která má silný folkový nádech. Albu se zatím dostalo pozitivního ohlasu od kritiků.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

2 komentáře:

  1. To se těším, az si ty novinky poslechnu :) doufám, že dneska načerpám nějakou inspiraci a vybrané písničky se mi trefí do vkusu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Žádného z těchto interpretů neposlouchám, takže mě ani neláká si jejich novinky poslechnout :) Celkově mi přijde, že teďka moc novinek, co by se mi líbilo, nevychází :(

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář