27. srpna 2021

Páteční novinky (47)

☆ Lorde - Mood Ring

Novozélandská zpěvačka Lorde vydala v pátek své třetí studiové album s názvem Solar Power. Jednou z písniček je i Mood Ring, ke kterému zpěvačka natočila i video, v němž se zpěvačka, nyní s blond parukou, vede jakýsi ceremoniál se svými kamarádkami ve sladěných zelených outfitech. V textu můžete slyšet, jak Lorde satiricky komentuje způsoby, jakými se lidé snaží spirituálně spojit se světem a sami se sebou. Album rozděluje fanoušky a kritiky na dvě odlišné názorové skupiny, každopádně i já se chystám novou nahrávku recenzovat tady na blogu.

Ed Sheeran - Visiting Hours

Ed Sheeran vydává, po Bad Habits, druhý singl ze své nadcházející desky.Edova nová deska se ponese v podobném duchu jako jeho předchozí nahrávky, tedy alespoň co se týče názvů. Bude se jmenovat "=" (čte se equals) a vyjde 29. října tohoto roku. Zpěvák zároveň zveřejnil i seznam písní - bude jich celkem 14. Zda naváže na úspěchy své předchozí desky nebo ji dokonce překoná, se dozvíme až na podzim.


Shawn Mendes ft. Tainy - Summer of Love

Kanadský zpěvák Shawn Mendes po nějaké době vypustil do světa nový singl, na kterém spolupracoval s portorikánským zpěvákem, který si říká Tainy. Summer of Love je již podle názvu písnička spíše pro léto, ačkoliv je toto roční období již pomalu u konce, fanoušky zpěváka určitě potěší.


Bastille - Thelma + Louise

Zpěvák Bastille Dan Smith prozradil, že kostru této písně, v několika dalších, které se objeví na následujícím albu skupiny, vytvořil před aplikaci Zoom v lockdownu společně se svými kolegy z kapely a producenty. Novinka je inspirovaná filmovou klasikou z roku 1991 stejného jména. "Je to ikonický feministický film o svobodě, nezávislosti a útěku před problémy života. Chtěl jsem napsat něco jako milostný dopis tomuto filmu - úniku a feminismu," prozradil zpěvák.


Red Velvet - Queendom

Dívčí k-popová skupiny z Jiřní Koree vydala tento týden, a to neobvykle v pondělí 16. srpna, nové, již 6. studiové minialbum (nebo spíše EP) s 6 písničkami s názvem Queendom. Toto EP představuje očekávaný návrat dívčí skupiny, oblíbené především mezi fanoušky k-popu. Najdete na něm písničky, které čerpají z rozlišných žánrů, ať už je to taneční jako právě titulní Queendom, nebo R&B či soul. 


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

1 komentář:

  1. Nejvíc se mi líbila ta od Bastille, skupinu jsem doteď neznala, ale určitě mrknu na jejich další tvorbu! Já nové písničky celkově vůbec nesleduju a nevyhledávám (krom jednoho zpěváka) - většinou poslouchám tak 10-30 let staré songy, podle toho, co na mě zrovna vyskočí v doporučených na youtube a nějak mě zaujme nebo prostě co znám už delší dobu a poslouchám z nostalgie :D Pěkný článek :)

    Lucy Villain
    kulturnicek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář