21. srpna 2020

Páteční novinky (2)

Týden opět uplynul a máme tady další páteční novinky. Stejně jako každý týden můžeme najít až 100 nových skladeb, vybrala jsem ale 5 zajímavých interpretů/písní, které mně v tomto týdnu zaujali. Do komentářů mu můžete napsat, co zaujalo vás nebo na co se těšíte v nadcházejících týdnech.

☆ Katy Perry - What Makes A Woman

Vydání nového alba od zpěvačky Katy Perry s názvem Smile už je na spadnutí. Vydala několik singlů a posledním z nich je What Makes A Woman. Katy Perry v jednom rádiovém rozhovoru uvedla, že píseň je věnovaná její dceři, která se nejspíš každým dnem narodí. "Doufám, že nebude mít žádné hranice svých snů, toho, kým chce být nebo kým je. Může se změnit kdykoliv bude chtít. Může zkoušet všechno, pokud bude chtít. Proto si myslím, že tato píseň je důležitá jak pro mně, tak pro ni." Jedná se o poměrně krátkou, ale procítěnou baladu, která reflektuje i změny, kterými si Katy Perry prošla. Níže si můžete poslechnout akustickou verzi.


Troye Sivan - IN A DREAM

Australský zpěvák Troye Sivan vydal poslední album Bloom v roce 2018. O 2 roky později jsme se dočkali EP In A Dream. Z něj pochází i stejnojmenná píseň o rozchodu, který je tak těžké překonat, když se vám ex pořád zjevuje ve snech. Troye popisuje toto EP jako koncepční nahrávku, která zaznamenává emocionálně turbulentní období jeho života.

Madison Beer - Baby

Madison Beer je 21letá americká zpěvačka, která se proslavila ve 13 letech tím, že Justin Bieber sdílel cover její písně na svém Twitteru. Od té doby vydala jedno EP As She Pleases a debutové album chystá vydat ještě tento rok. Zda se jí to podaří, uvidíme. Z nadcházejícího debutu by měla být i nová píseň Baby. Madison Beer a její hudbu prakticky neznám, takže nevím, jak moc je Baby stejná/odlišná od ostatních písní, ale tak nějak mi připomíná Arianu Granda. Vzhledem, projevem, pohyby, i zajímavou směsicí R&B a popu. Text a především refrén je poněkud jednoduchý až primitivní. Není špatná, ale nebudu mít potřebu znova si ji pustit.

The Neighbourhood - Devil's Advocate

Devil's Advocate je 3. singl z nadcházejícího 4. alba Chip Chrome & The Mono-Tones americké kapely The Neighbourhood, které vyjde už 25. září. Jesse Rutherford, frontman kapely, k písní řekl:"Tato píseň je o hlasech ve tvé hlavě, které ti neustále připomínají ty nejhorší věci, které se mohou stát jako následky tvých činů." Níže se můžete podívat také na videoklip.


Aluna - Envious

Aluna Francis, polovina britského dua AlunaGeorge, chystá svoji debutovou sólovou desku Reneissance už na 28. srpna. Singl Envious je o vypořádávání se s vlastními emocemi. Zpěvačka o písní řekla: "Myslím, že lidé tuto píseň právě teď potřebují, protože si myslím, že je to moje nejlepší 'cry-dance' píseň. Všechny svoje emoce můžete vypustit, tančit a plakat zároveň". Spolu s písní Aluna uveřejnila i videoklip.



Zdroje:

https://www.billboard.com/articles/columns/pop/9408644/katy-perry-what-makes-a-woman

https://www.billboard.com/articles/news/dance/9437413/aluna-envious-video

https://en.wikipedia.org/wiki/In_a_Dream_(EP)

https://en.wikipedia.org/wiki/Madison_Beer

https://en.wikipedia.org/wiki/AlunaGeorge

https://en.wikipedia.org/wiki/Smile_(Katy_Perry_album)

https://musicserver.cz/clanek/64036/troye-sivan-se-pripomene-ipickem-in-a-dream/

https://www.azlyrics.com/lyrics/neighbourhood/devilsadvocate.html

4 komentáře:

  1. 100 nových skladeb týdně? Tak jak je možný, že věčně nevím, co poslouchat, když se mi ty moje oposlouchají :D :) Ta poslední nezní vůbec špatně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Písničky vybírám z playlistu New Music Friday na Spotify a včera jsem tam viděla 97 skladeb 🙃 ale taky samozřejmě neznám všechno, ani většinu interpretů ne 😄

      Vymazat
  2. The Neihgborhood maji krasny styl, libi se mi takoveto kapelky, ani jsem netusila ze maji nove album.

    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář