28. srpna 2020

Páteční novinky (3)

Dua Lipa - Love Is Religion (The Blessed Madonna Remix)

Dua Lipa dnes vydává remixové album Club Future Nostalgia. Nemám zásadně nic proti remixům, můžou být dobré. Ale pokud se mi líbí originální verze, nejspíš si remix neoblíbím. Kromě různých remixů původních písní z alba Future Nostalgia na něm najdete i 2 nové písně včetně Love Is Religion. Příjemná taneční písnička, která mi připomíná počátek milénia.



BLACKPINK ft. Selena Gomez - Ice Cream

Blackpink je dívčí k-popová skupina, která v poslední době zaznamenává úspěch i mimo asijský kontinent, a to nejen díky spolupracím se zpěvačkami ze západu jako je Dua Lipa nebo Lady Gaga. Další spoluprací je písnička Ice Cream se Selenou Gomez. Od Blacpink znám několik písniček a myslím, že holky jsou opravdu talentované. Ale toto nefunguje. Selena Gomez má pár dobrých písniček, občas si od ní něco poslechnu, ale její hlas je prostě ukňouraný. Mezi Rosé, Jennie, Lisou a Jisoo zní jako špatně naladěný nástroj. Melodie nezní jako nic, co bych od Blackpink čekala, je to obyčejný trap-popový beat, který se opakuje neustále dokola. Toto "dílo" napsalo 8 (!) lidí včetně Ariany Grande (!), z čehož vznikly podivný přirovnání ke zmrzlině, mrazáku a kdovíčemu ještě ("Diamond od my writs so he call me ice cream") ("Catch me in the fridge, right where the ice cream be"). V porovnání, podobného rázu je spolupráce Blackpink s Lady Gaga v písni Sour Candy. Pardon dámy, ale tohle je tedy průser.


Calvin Harris ft. The Weeknd - Over Now

Na spolupráci DJ Calvina Harrise a The Weeknda jsem se těšila. Calvina Harrise mám ráda, má zajímavé. Čekala jsem něco ve stylu Giant, One Kiss nebo Promises, ale bohužel, Calvin Harris se moc nepředvedl, žádného zajímavého tanečního podkladu jsme se nedočkaly. Opět se ztratí v záplavě podobně znějící popově-trapově-EDM-R&B břečky.


Disclosure ft. Kehlani & Syd - Birthday

Anglické elektronické duo Disclosure vydává třetí studiové album s názvem Energy, ze kterého pochází i skladba Birthday ve spolupráci s americkou R&B zpěvačkou Kehlani a zpěvákem Sydem. "Je to nejstarší píseň z alba, která obstála ve zkoušce času, takže si rozhodně zaslouží být na albu. A s Kehlani je to úplně jiná úroveň, je to skvělý duet", řekl Guy Lawrence magazínu Pitchfork.


☆ girl in red - rue

Norská indie-popová zpěvačka a skladatelka, která vystupuje pod pseudonymem girl in red a chystá debutové album, že kterého vydává první singl rue. Skladba je inspirovaná postavou Rue ze seriálu Euphoria, ve které se zpěvačka vidí. Za mně nejlepší písnička z týdenního výběru.



zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_(Disclosure_album)
https://en.wikipedia.org/wiki/Girl_in_Red#2020%E2%80%93present:_World_in_Red
https://en.wikipedia.org/wiki/Over_Now_(Calvin_Harris_and_The_Weeknd_song)
https://pitchfork.com/news/disclosure-share-new-song-birthday-with-kehlani-and-syd-listen/
https://genius.com/Blackpink-and-selena-gomez-ice-cream-lyrics
https://genius.com/Girl-in-red-rue-lyrics

3 komentáře:

Díky za tvůj komentář