23. října 2020

Páteční novinky (11)

☆ Ariana Grande - Positions

Ariana Grande se rozhodla, že nezůstane za kolegyněmi-zpěvačkami pozadu a taky letos vydá album. Předchozí alba vyšla v letech 2018 a 2019, což je tedy velká rychlost - hlavně aby to nebylo na úkor kvality. Album má vyjít ještě tento měsíc, což by odpovídalo příštímu pátku. První singl z nového alba je Positions. Ariana se vrací zpátky k R&B, u kterého začínala a které jejímu hlasu moc hezky sedí. Zajímavý je i doprovodný videoklip, který přináší na skladbu úplně jiný pohled, ten si můžete pustit níže.


Aneta Langerová - Bílý den

Pravděpodobně nejúspěšnější vítězka talentové soutěže Česko hledá superstar Aneta Langerová se hlásí s novou písničkou. Hudebně navazuje na své poslední album Na radosti, které vydala už v roce 2014. U Anety Langerové to není moc neobvyklé, většinou si dává s alby načas.  Bílý den je příjemná, pop rocková, melancholická skladba. Nové album Dvě slunce, které snad vyjde už brzy.


PVRIS ft. RAYE - Thank You

Americká synth-popová kapela PVRIS vydala letos album Use Me, které tento týden doplnila o pár skladeb a vydala deluxe verzi. Na jedné z nich, Thank You, hostuje i britská zpěvačka RAYE. Skladba je hodně chytlavá, myslím, že by se s klidem mohla uchytit i v našich rádiích, které ale bohužel PVRIS neznají, tudíž je samozřejmě mezi novinky nezařadí. 



Gorillaz ft. Beck - The Valley Of The Pagans

Britská virtuální kapela Gorillaz právě vydala své 7. album Song Machine, Season One: Strange Timez. Z ní pochází i novinka ve spolupráci se zpěvákem Beckem. Písnička sice unikla na internet už v srpnu, ale až teď jsme se ji dočkali na streamovacích službách. Ovšem v trochu pozměněné formě. Na albu najdete kromě této spolupráce i další, například s Eltonem Johnem nebo Robertem Smithem. Já Gorillaz zase tak dobře neznám, ale začátek mi hodně připomíná jejich patrně nejznámější skladbu Feel Good Inc.


Kylie Minogue - I Love It

Kylie Minogue pokračuje v propagaci nového alba Disco, které vyjde v listopadu a I Love It už je jeho třetí singl. "Zrovna teď je okolo spoustu inspirace z počátku nultých let nového milénia (2000's). Připadá mi to jako dobré časy, takže deska míří tímto směrem." S vydáním nového singlu Kylie zároveň oznámila virtuální vystoupení, kde se fanoušci můžou těšit na přepracované starší písničky i skladby z nové desky.


zdroje:

https://musicserver.cz/clanek/64430/aneta-langerova-bily-den/

https://www.rocksound.tv/news/read/listen-pvris-beautifully-vicious-new-song-thank-you-featuring-raye

https://www.billboard.com/articles/columns/pop/9471570/ariana-grande-positions/

https://www.nme.com/news/music/kylie-minogue-delivers-groovy-new-single-i-love-it-2795274

https://genius.com/Gorillaz-the-valley-of-the-pagans-lyrics

1 komentář:

  1. wow Kilye a nový song! Pecka ♥ ale i od Ariany se mi moc líbí její nejnovější song, už jsem si říkala, kdy něco nového opět vydá:)

    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář