9. října 2020

Páteční novinky (9)

☆ Little Mix - Not A Pop Song

Britská dívčí skupina Little Mix chystá na 6. listopadu svoje již 6. studiové album. Vydaly už 2 singly, Break Up Song a Holiday. 3. singl z desky, Not a Pop Song, mi připomíná hlavně ten první, který jsem si rychle oblíbila. V textu si můžete všimnout odkazu na Simona Cowella ("I don't do what Simon says"), porotce britského X Faktoru, kde se Little Mix daly dohromady a také producenta, pod jehož vydavatelstvím nějakou dobu byly. Simon Cowell je chtěl směřovat jinam, ale holky se nedaly a našly si vlastní cestu. Možná proto jsou také jednou z nejdéle fungujících formací, které v této soutěži vznikla (narozdíl např. od One Direction). Ve zbytku skladby taktéž dokládají, že jsou jenom loutky, ale umí stát na vlastních nohou a nejsou naivní hudbou pro děti. Písnička je chytlavá na první poslech. A pokud nemáte Little Mix dost, brzy se dočkáte filmového záznamu z jejich posledního turné. V kinech bude 21. a 22. listopadu (pokud budou otevřená kina 😉)

Mikolas Josef - Lalalalalalalalalala

Český zpěvák Mikolas Josef byl úspěšný v Eurovizi a od té doby vydal pár dlouho hrajících singlů. Poslední má zvláštní názvem a jak říká zpěvák "...je o odmítání neupřímných vztahů, o odmítání falešného světa sociálních sítí, o bezmoci a složité situaci umělců v době, kdy je ohrožena jejich existence a nepřichází pro ně ve skutečnosti žádná řešení. V době, kdy se musíme přizpůsobit a zastavit svoje koncerty, má smysl otevřít téma nelegálního stahování hudby i filmů, a podpořit tak vnímání hodnoty umění. V běžném obchodě taky zaplatím za to, co si koupím." S čímž se dá jistě souhlasit. Zvlášť kultura v této nejisté době trpí a uděláte dobře, pokud umělce podpoříte koupí CD nebo streamováním, které nestojí velké peníze. Melodie a celkové provedení písničky je fajn. Ovšem text jsem čekala trochu hlubší a možná i osobnější, než velkohubé prohlášení o "nepřátelích" ve stylu mnoha rapperů. 


Sasha Sloan - Hypochondriac

Americká zpěvačka s ruskými kořeny Sasha Sloan má na kontě už 3 EP a příští týden, 16. října, vydá své debutové album v názvem Only Child. Kromě zpěvu taky píše písně pro své (slavnější) kolegyně zpěvačky, např. Katy Perry nebo Camilu Cabello. Sasha popisuje skladbu Hypochondriac jako jiný love-song. "I used to smoke like a chimney, never took a vitamin in my life. I abused my kidneys, knew I had two - so I didn't think twice" zpívá v úvodu. Vše se změnilo, kdy našla lásku. "Now I'm scared of planes and heart attack, if I die I'll never get you back - you made me hypochondriac." Neotřelé téma pro píseň, ale nepochybně zajímavé. Jistě ji ocení příznivci akustické kytary nebo Taylor Swift.


Bebe Rexha ft. Doja Cat - Baby, I'm Jealous

Americká zpěvačka Bebe Rexha se opět hlásí o slovo a ke spolupráci si přizvala zpěvačku Doja Cat. Trochu funku, něco popu a rapu - skladba je spíše ve stylu, kterým jede Doja Cat než Bebe Rexha. Ale to v zásadě nevadí. Jak už název napovídá, textově je o tom, že holky občas vytáčí to, že se jejich partner dívá na jiný. A to je vede k pochybnostem o sobě. Je to docela chytlavé, i když melodie může být časem vtíravá. 


YUNGBLUD - cotton candy

Cotton candy je již 4. singl ze 2. připravované desky anglického zpěváka, který si říká YUNGBLUD. Deska vyjde 13. listopadu a bude se jmenovat Weird!. Žánrově bych ji zařadila někam mezi pop rock, alternativní rock nebo dokonce pop punk - zjevně se dost inspiruje nultými léty. Cotton candy je o sexuální svobodě - "Pro mně je sex a sexualita o svobodě a taky o té myšlence, že můžete poznávat lidi různých pohlaví, velikostí a tvarů, abyste poznali sami sebe," prohlásil zpěvák.  



zdroje:
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Mix#2020:_Confetti_and_other_projects

https://en.wikipedia.org/wiki/Sasha_Sloan

https://musicserver.cz/clanek/64336/zkrvaveny-mikolas-josef-se-po-roce-ticha-vraci-se-silnym-prohlasenim-a-singlem-lalalalalalalalalala/

https://genius.com/Little-mix-not-a-pop-song-lyrics

https://www.idolator.com/7915136/little-mix-announces-lm5-the-tour-film?chrome=1&Exc_D_LessThanPoint002_p1=1

https://www.idolator.com/7915171/sasha-sloans-hypochondriac-is-a-different-kind-of-love-song?chrome=1

https://www.hotnewhiphop.com/bebe-rexha-calls-on-doja-cat-for-baby-im-jealous-new-song.1988918.html

5 komentářů:

  1. píseň mikolase je super, celkově mě jeho repertoár hodně baví.

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat
  2. Na nový song od Mikolase jsem se hodně těšila, ale upřímně jsem hodně zklamaná, text jsem podobně jako ty čekala mnohem hlubší a ani melodie mě nezaujala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, musím říct, že většinu neznám :-) tak aspon poznám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nebýt těchto tvých nových článků, tak ani o nové muzice nevím. Rozhodně se mi nejvíc líbí od Little Mix a pořád říkám, že to jsou neskutečně šikovné dívky. Je fakt, že jejich písničky poslouchám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsou moje články užitečné 🙂

      Vymazat

Díky za tvůj komentář