30. října 2020

Páteční novinky (12)

☆ Ariana Grande - 34+35

Zpěvačka Ariana Grande vydává už dnes 30. října nové album a to jen týden potom, co zveřejnila první singl. Jako druhý singl vybrala skladbu 34+35. Ariana začala jako dětská herečka, plynule přešla na dráhu zpěvačky a dospěla, což je slyšet v posledních písních, kde se nebrání vyjádřit svoji sexualitu. Album najdete na všech streamovacích platformách.



Dua Lipa ft. Angèle - Fever

Dua Lipa si ke spolupráci pozvala belgickou zpěvačku Angèle a nahráli spolu píseň Fever. Oproti jiným písním, které Dua Lipa letos vydala, jde o pomalejší, možná ne tak výrazný kousek z její diskografie. Možná to chce více poslechů. Nicméně francouzština skladbu ozvláštňuje. S novou písní Dua Lipa zároveň oznámila livestream svého vystoupení, o kterém se více můžete dozvědět na jejím webu (www.dualipa.com)


Carly Rae Jepsen - It's Not Christmas Till Somebody Cries

A je to tady. Ta část roku, kdy vycházejí vánoční písně. Nutno říct, že Carly Rae Jepsen není letos první, předběhla jí například Meghan Trainor nebo Ava Max. Na světě existuje mnoho milovníků Vánoc, které je jistě ocení, mezi něž se ale neřadím. Do toho ještě cukrkandlová Carly Rae Jepsen s hlasem jako šmoulinka, to je popravdě na mě trochu moc. 



Sam Smith - Kids Again

Ariana Grande není jediná, kdo dneska vydává album. Sam Smith už vydání několikrát posunul, dokonce album i přejmenoval s Love Goes je konečně venku. Kids Again se řadí mezi Samovi pomalejší písně, ale oproti nahrávkám z předchozích alb není tolik tklivá. Níže se můžete podívat také na videoklip.


Nebe - Neviditelný

Nová píseň Neviditelný od české kapely Nebe je podle slov frontmana Petra Harazina o boji s démonem jménem alkohol. Demo písně vzniklo už před 2 lety, ale teprve teď je z něj celá skladba. Poněkud nepříjemná tématika je ale doplněná vtipným retro videoklipem, který je o univerzálnějším poselství.


zdroje:

https://pitchfork.com/news/dua-lipa-and-angele-share-new-song-fever-listen/

https://www.harpersbazaar.com/culture/art-books-music/a34527905/ariana-grande-34-35-lyrics-meaning/

https://musicserver.cz/clanek/64439/nebe-neviditelny/

3 komentáře:

  1. Ta vánoční písnička se mi moc líbí, za chvilku přijde to období, kdy si nebudu pouštět nic jiného. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslím, že ty pomalé písničky často bývají i zajímavější. Krásně v nich vyniknou hlasy a tahle Fever od Dua Lipa (nevím, jak to inteligentně skloňovat :D) není výjimkou, fakt příjemné na poslech. :)
    Ta vánoční píseň mi taky přijde super, protože je spíš satirická a "šmoulinkovský" hlas k té ironie jedině napomáhá. Těžko říct, jestli se z toho stane hit, který si lidé budou pouštět oVánocích, možná jen ti, kteří se nad vánoční stres dokážou povznést.

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář