6. listopadu 2020

Páteční novinky (13)

☆ Kryštof & Karel Gott - Vánoční

Na Vánoce je třeba připravovat se dlouho dopředu, alespoň co se týče hudby, aby se stihla lidem vrýt pod kůži než nastane Štědrý den. Kapela Kryštof natočila s Karlem Gottem tuto píseň už před dvěma lety. Richard Krajčo k písni napsal: "Když jsem Vánoční psal myslel jsem na ty, které miluju i když s námi už třeba nemohou být. O tom je čas Vánoční. Vím, že se mnou stále jsou. Jako Andělé. Mějte se krásně a nezapomeňte - oni při nás vždycky budou stát. Držte se v téhle podivné době a važte si těch, které máte kolem sebe." Myslím, že se jedná o důstojnou a dojemnou vzpomínku na Karla Gotta, kterého si většina z nás spojí, mimo jiné, právě s Vánocemi.


Little Mix - Confetti

V posledních týdnech nás Little Mix zásobovaly novými skladbami snad každý týden, i proto se tady v novinkách objevovaly tak často. A konečně nadešel čas vydání nového alba s názvem Confetti, ze kterého jsem pro souhrn novinek vybrala stejnojmennou píseň. Celé album jsem zatím neslyšela, ale z již vydaných písní se mi hodně líbí, možná nejvíce z toho, co zatím Little Mix vydaly. Album už najdete k dispozici na streamovacích službách i na fyzických nosičích.

Kylie Minogue - Real Groove

Také Kylie Minogue dnes vydává nové album, s názvem Disco. Většinu alba vytvořila Kylie ve svém domácím studiu a téma písniček by se dalo shrnout slovem útěk. Kritici už teď říkají, že jde o její nejlepší album od vydání alba Aphrodite. O tom se sami můžete přesvědčit - album je dostupné na streamovacích službách i na fyzických nosičích.


Birdy - Just Like A River Does

Také anglická písničkářka Birdy dnes vydává, nikoliv však album, ale EP se 4 písněmi jménem Piano Sketches. Na album si budeme muset počkat až do příštího roku, jak řekla zpěvačka na sociálních sítích. Fyzické nosiče EP obsahují také skicy, které Birdy sama namalovala. Písnička by se mohla líbit všem romantickým duším, které mají rády jemné balady. Níže se můžete podívat na záznam živého vystoupení s touto skladbou.



Monkey Business - Do It! (If You Don't Have Any Children)

Dokonce ani hudba české provenience nezůstává pozadu. Monkey Business, kapela kolem Matěje Ruperta a Romana Holého, vydává dnes nové album s názvem Freedom On Sale. Píseň s politickým tématem by se dala brát jako návod na atentát, který člověk neprovede, když má děti. Matěj Rupert k písni řekl: "Je také o tom, že nám mnohé v posledních letech napadá, že bychom rádi sevřeli ruku v pěst a některým z našich politiků to pořádně ukázali." V hlavní roli ve videoklipu můžete vidět herce Jana Langmajera.



zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Disco_(Kylie_Minogue_album)

https://www.youtube.com/watch?v=lxVWXItaC00

https://musicserver.cz/clanek/64540/monkey-business-do-it-if-you-don-t-have-any-children/

https://musicserver.cz/clanek/64543/krystof-ft-karel-gott-vanocni/

Instagram: @birdyinstagram

1 komentář:

  1. Zatím jsem slyšela jen písničku od pana Gotta a skupiny Kryštof. Ale je krásná. :-)

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář