14. listopadu 2020

Páteční novinky (14)

☆ Billie Eilish - Therefore I Am


Když před nedávnem proletěly internetem paparazzi fotky Billie Eilish, každý na to měl názor. "I am not your friend. " "Get my pretty name out of your mouth," zpívá Billie v jejím nejnovějším singlu. Zároveň vyzývá, aby to nebrali tak vážně, i ona si z toho dělá trochu legraci. Písnička je v jejím typickém stylu, ačkoliv je tolik temná, jako jsme byli zvyklý z debutového alba. Možná se připravuje už na nové, o tom ale zatím nemluví, takže se necháme překvapit. Klip je taky zajímavý, vtipný, ztřeštěný, prostě jako Billie - a taky ho sama režírovala.

Foo Fighters - Shame Shame


Nové album Foo Fighter s názvem Medicine At Midnight vyjde příští rok v únoru a kapela se rozhodla vypustit do světa první ochutnávku. Shame Shame je spíše v pomalém tempu, ale má neskutečně chytlavý refrén. Videoklip k písni je hodně temný a týká se noční můry, která Davea Grohla pronásleduje už hodně let.

The Pretty Reckless - 25



Americká rocková kapela The Pretty Reckless v čele s Taylor Momsen připravuje nové album. Vydá ho v únoru příštího roku a bude se jmenovat Death By Rock And Roll. 25 je poněkud temná skladba, Taylor ji napsala, když jí bylo právě 25 let a je to idolizaci rockových hvězd, které odcházeli příliš mladé (např. proslulý Klub 27). Právě refrén je o tom, že ve svých 25 letech byla naživu a nechystá se odejít ve 27.

Pale Waves - Change



Další kapela, která se chystá příští rok v únoru vydat album je indie popová Pale Waves, a to konkrétně 12. února. Názvem bude mít Who Am I? a Change je její první singl. Kapela popsala skladbu jako "skutečné zlomené srdce". Text je inspirovaný zkušenostmi s depresí a temnými myšlenkami, jak řekla médiím zpěvačka Heather Baron-Gracie. Písnička má zajímavý retro, trochu devadesátkový styl, který doprovází podobný videoklip.

Paris Jackson - eyelids



Dcera Michaela Jacksona právě odstartovala svoji hudební kariéru a vydala album Wilted. Výrazné vlivy hudby jejího otce ale na albu nejsou nijak slyšet, spíše jde o melancholickou indie popovou nahrávku, jak ji ve své recenzi popsal magazín Rolling Stones. Paris Jackson je spíše známá jako herečka a je zajímavé vidět, že i ona má různé talenty.


zdroje:

https://musicserver.cz/clanek/64619/billie-eilish-therefore-i-am/

https://www.billboard.com/articles/columns/rock/9481817/foo-fighters-shame-shame-video

https://www.nme.com/news/music/pale-waves-announce-second-album-who-am-i-and-share-nostalgic-first-single-change-2813603

https://www.rollingstone.com/music/music-album-reviews/paris-jackson-wilted-1090273/

1 komentář:

  1. Ani jednu z týchto piesní som si ešte nestihla vypočuť, tak vďaka za tipy, idem sa na nich pozrieť :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář