19. prosince 2020

Páteční novinky (18)

I týden před Vánoci nás oblíbení interpreti nenechávají na suchu a vydávají novou hudbu, pojďme se tedy podívat, co zajímavého vyšlo tento týden. Další novinkový článek na blogu najdete až v novém roce. Poslední prosincové dny využiju k bilanci roku 2020.

 Hayley Williams - Find Me Here

Zpěvačka Hayley Williams, kterou znáte z Paramore, letos už vydala první sólové album, které těšně před Vánoci doplnila EP Self-Serenades, na kterém najdete akustické verze písní Simmer a Why We Ever ze zmiňovaného alba a taky novinku Find Me Here, která je krátkou akustickou baladou a hezky doplňuje materiál alba Petals For Armor.



Paul McCartney - Find My Way

Hudební legenda Paul McCartney dnes vydává své 18. sólové album jménem McCartney III, které navazují na jeho předcházející eponymní alba McCartney z roku 1970 a McCartney z roku 1980. Jako na již zmíněná alba, i na toto nahrál Paul McCartney všechny nástroje sám. Zpěvák k albu řekl, že ho nahrával uprostřed pandemie na počátku letošního roku, ale netušil, že z nahraného materiálu nakonec vznikne album. Je slyšet, že to Paulovi pořád dobře hraje.

Maggie Rogers - Celadon & Gold

Zpěvačka Maggie Rogers dnes vydala kompilaci písní s názvem Notes From Archive: Recording 2011-2016, která obsahuje 10 remastrovaných písní a 6 starých, zatím nevydaných. Nahrávkou se, podle jejích slov, ohlíží zpět za desetiletou prací, kdy skládá hudbu. Celadon & Gold je jedna z těch nových nahrávek.


Pale Waves - She's My Religion

Druhá ochutnávka z připravovaného alba Who Am I? anglické skupiny Pale Waves se jmenuje She's My Religion. Kapela skladbu popsala jako citlivý a nostalgický grunge-pop s čímž nemůžu jinak než souhlasit.



Mike Posner ft. Jessie J - Weaponry

Zpěvák Mike Posner se rozhodl překvapit a vydat nové album bez předchozího oznámení. Nahrával ho ve sklepě domě svým rodičů, zatímco jeho otec bojoval s rakovinou. "Když tohle album poslouchám, nechápu, jak jsem ho vytvořil," řekl Mike o albu, "pamatuju, že jsem byl ve sklepě v Detroitu a za 2 týdny bylo hotovo." Na album si pozval i zpěvačku Jessie J a nahráli spolu skladbu Weaponry. 


1 komentář:

Díky za tvůj komentář