3. dubna 2021

Páteční novinky (31)

☆ Demi Lovato ft. Ariana Grande - Met Him Last Night

Demi Lovato vydává dnes 2. dubna po dlouhých 4 letech nové album s názvem Dancing With The Devil... The Art Of Starting Over. Najdete na něm 19 písniček ve standardní verzi, v rozšířené digitální verzi pak 22. Jednou z nich je i Met Him Last Night ve spolupráci s Arianou Grande. Tyto dvě zpěvačky spojuje jejich společný manažer, tudíž spolupráce není až tak překvapivá. Každopádně jejich hlasy spolu skvěle ladí a mně se písnička moc líbí. Kritikové zatím chválí Demiino nové album a já se taky těším, až si ho poslechnu.

Olivia Rodrigo - deja vu

Stoupající pěvecká hvězda a nový miláček generace Z Olivia Rodrigo se 3 měsíce po vydáví svého veleúspěšného debutového singlu Drivers License hlásí o slovo. S novým singlem zároveň přišla s novými informacemi o debutovém albu - bude vydáno 21. května a zřejmě ponese zpěvaččino jméno. Olivia přiznala, že byla nervózní ohledně zveřejnění písničky, protože se v mnohém liší od jejího předchozího počinu. Olivii je teprve 18 let a určitě se ještě hledá. Stále se nemůžu ubránit pocitu, že až moc slyším Lorde nebo dokonce Billie Eilish. Přesto jde o zajímavou popově-alternativní písničku. 


Tom Odell - monster v.2

Tom Odell si pro fanoušky připravil novou verzi singlu monster v.1, a to sice monster v.2. Aby se to nepletlo, jeho nové album ponese název monsters, které vyjde 25. června tohoto roku. Druhá verze této písničky nabízí jiné aranžmá a doprovodné vokály. V brzké době chystá Tom živý stream, kde zahraje nové písničky, ačkoliv stále doufá, že bude moct v příštím roce vyjet na skutečné turné po Evropě.



Garbage - The Men Who Rule The World

Americká kapela Garbage se hlásí o slovo svým sedmým studiových albem No Gods No Masters, které oznámili na 11. června. Prvním singlem z chystaného alba je The Men Who Rule The World, ve kterém skupina kritizuje kapitalismum, rasismus, sexismus a mysoginii ve světě.


St. Vincent - The Melting Of The Sun

Americká zpěvačka vystupující pod jménem St. Vincent chystá na letošní rok nové album, které ponese název Daddy's Home a vyjde 14. května. Název této desky odkazuje na téma propuštění zpěvaččina otce z vězení. V nedávném rozhovoru řekla, že je to bod, od kterého se dá odrazit a říct svoji verzi příběhu. Zpěvačka v textu odkazuje na ženy, které ji inspirovaly, jmenovitě Marilyn Monroe a Joni Mitchell.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

2 komentáře:

  1. Nového alba Demi jsem se nemohla dočkat a od včerejška si ho pouštím takřka nonstop, i teď ho mám puštěné :) Je skvělé! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se přiznat, že hudební scénu vůbec nesleduju, ale písničky jsem si ze zvědavosti pustila :) A teda spíš jsem si poslední dobou zvykla poslouchat rychlejší písničky, který mě nutí tancovat a zpívat, a tohle je na mě trošku pomalejší! :D

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář