11. dubna 2021

Páteční novinky (32)

☆ Twenty One Pilots - Shy Away

Ani kluci z Twenty One Pilots přes pandemii nelenili a nahrávali nový materiál. Sice se museli spokojit s posíláním demo nahrávek přes moderní technologie, ale zdá se, že nové album s názvem Scaled And Icy je hotové a na světě bude 21. května. Shy Away je pak prvním, a velmi povedeným singlem z chystaného alba. Zároveň plánuje duo koncertní livestream, který může být i fanouškům v Česku malou náplastí za odložený koncert na Colours Of Ostrava. Kdo ví, třeba se u nás objeví příští rok.


Doja Cat ft. SZA - Kiss Me More

Doja Cat se také připravuje na vydání nového alba. Datum sice ještě není pevně stanovené, ale víme, že se bude jmenovat Planet Her a vyjde pravděpodobně v létě. A ke spolupráci na novém singlu si pozvala R&B zpěvačku jménem SZA. Doja Cat se celkem často hudebně inspiruje v předchozích dekádách, a tady si nemůžu odpustit poznámku, že slyším v refrénu Let's Get Physical od Olivie Newton-John, což je nejspíš jakýsi symbol 80. let, jelikož tuhle písničku vysamplovaly v posledním roce už 2 populární zpěvačky. Novinku doplňuje i povedené futuristické video, které můžete shlédnout na oficiálním Youtube kanále Doja Cat.



Taylor Swift - Mr. Perfectly Fine (From The Vault) (Taylor's Version)

Pokud ještě nemáte dost Taylor Swift, jistě vás potěší její nové album Fearless (Taylor's Version), které je novou verzí stejnojmenného alba z roku 2008 a které vyšlo 9. dubna. Kromě nových verzí starých dobrých country-popových šlágrů, vás potěší 6 dosud nevydaných písniček, včetně Mr. Perfectly Fine. "Fearless bylo album plné kouzel a zvědavosti, blaženosti a zničení mládí. Byl to deník dobrodružství dospívající dívky, která se s každou novou prasklinou ve fasádě pohádkového konce, které viděla ve filmech, učila novou, drobnou lekci," řekla Taylor o albu, které jí vyneslo její první cenu Grammy v kategorii album roku. 


Years & Years - Starstruck

Elektronické trio Years & Years není už od minulého měsíce triem, ale pouze sólo projektem zpěváka Ollyho Alexandera. Ale i přesto pokračuje dál a chystá třetí studiové album s názvem Starstruck a jako první ochutnávku vyndal stejnojmenný singl. Zpěvák prozradil, že stejně jako většina z nás, i on strávil většinu minulého roku v karanténě, a tak chtěl vytvořit něco pozitivního, na co se bude dát tančit. Jak se mu to povedlo můžete posoudit níže. 



Rag'n'Bone Man ft. Pink - Anywhere Away From Here

Anywhere Away From Here je druhý singl Rag'n'Bone Mana z jeho nové desky Life By Misadventure, která vyjde 7. května. Ke spolupráci si pozval zpěvačku Pink, která prozradila, že se jí zpěvákům hlas zalíbil hned, když ho potkala. Musím říct, že jejich hlasy znějí dohromady opravdu dobře. Na oficiální videoklip se můžete podívat níže.

Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

1 komentář:

  1. Novou verzi alba Taylor si moc ráda poslechnu, její songy mám ráda :) Teď ale pořád poslouchám nové album od Demi :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář