17. dubna 2021

Páteční novinky (33)

☆ MARINA - Purge The Poison

Zpěvačka MARINA kromě vydání nového singlu tento týden také oznámila novinky o svém pátém albu, na kterém najdete i tuto písničku. Její páté studiové album ponese název Ancient Dreams In Modern Land a vyjde 11. června. Téma nového alba bude od toho posledního značně odlišné. Nové album bude, stejně jako Purge The Poison, tématicky věnované feminismu, sexismu, rasismu, LGBT+, životnímu prostředí a další, které trápí nejenom zpěvačku, ale celou společnost. Zvukově se vrací především k nahrávkám Froot a The Family Jewels.




Regard ft. Troye Sivan & Tate McRae - You

Troye Sivan si ke spolupráci na nové skladbě přizval DJe a producenta Regarda a zpěvačku Tate McRae. A výsledkem je zajímavá a chytlavá tanečně-housová písnička. Myslím, že by to mohla být jedna z těch oblíbených letních písniček, které se vydávají už na jaře, aby měly dost času se uchytit. 


Bebe Rexha - Sabotage

Americká zpěvačka Bebe Rexha s vydáním nového singlu oznámila i vydání nového alba, které se bude jmenovat Better Mistakes a vyjde už 7. května. Sabotage je třetí singl ze zmíněné novinky a oproti předchozím skladbám je v pomalejším tempu, kde ještě lépe vynikne už tak zpěvaččin výrazný hlas.



David Koller - Vězenkyně

Text k písni Vězenkyně se točí kolem domácího násilí na ženách. "Hudba k tak silnému textu se dělá sama. Děsí mě, kolik násilí je stále mezi nejbližšími, v rodinách a jak často bývá přehlížené asi i právě proto. Nešlo vůbec o to vytvořit rádiový singl, ale silnou skladbu, která by si mohla najít své fanoušky na živých koncertech, na které se tolik těšíme, " řekl David Koller k novince, kterou doprovází taky zajímavý videoklip.



girl in red - You Stupid Bitch

Norská zpěvačka Marie Ulven, která vystupuje pod pseudonymem girl in red vydává další písničku ze svého debutového alba If I Could Make It So Quiet, jehož vydání je naplánováno na 30. duben. Zpěvačka se vyjádřila, že tahle nahrávka bude ambiciózní a dospělejší, na rozdíl od jejích EP Chapter 1 a Chapter 2. You Stupid Bitch je zajímavým mixem indie popu a pop rocku.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář