25. dubna 2021

Páteční novinky (34)

☆ CHVRCHES - He Said She Said

Členové skotské indie popové kapely CHVRCHES se sice nacházeli na jiných kontinentech, ale i přesto pracovali na novém materiálu, který dal dohromady jejich 4. studiové album, které má zatím jen pracovní název CHV4. He Said She Said je první singl z tohoto alba, které doplnili také videem. Sledování videoklipu je v některých částech poněkud náročnější, ale písnička je minimálně zajímavá. Kapela prozradila, že nové album "v sobě rozhodně bude mít DNA CHVRCHES".


The Weekend ft. Ariana Grande - Save You Tears (Remix)

Remixy tady běžně nezmiňuji, ale tento jsem nemohla vynechat. Běžně slouží remixy hlavně ke zvýšení nebo udržení zájmu o původní písničku, i to je jeden z důvodů, proč si pro remix oblíbené písničky Save Your Tears pozval The Weeknd právě Arianu Grande. Zpěvaččin hlas je tady položený níže, než jsme zvyklí, což k písničce hezky sedí, ozvláštňuje ji, ale ne příliš. Na doprovodný, tentokrát animovaný videoklip, se můžete podívat níže.



Jorja Smith - Gone

Britská R&B zpěvačka Jorja Smith oznámila svůj nový projekt, a to po dvou letech od vydání debutového alba Lost & Found. Bude mít název Be Right Back, na svět přijde 14. května a bude na ně něm nacházet i novinka Gone. Zpěvačka dodala, že nepůjde o album, ale nahrávku jiného formátu, patrně EP. 


Zoe Wees - Ghost

Začínající německá zpěvačka Zoe Wees se chystá na vydání svého debutového EP a názvem Golden Wings, jenž vyjde 21. května a na kterém najdete i písničku Ghost. "Tato písnička je o sblížení se s někým, i když víte, že vám to může ublížit. Je o pocitu zranitelnosti, který vám může prakticky zničit život" řekla o novince zpěvačka.


Sasha Sloan ft. Sam Hunt - when was it over?

Americká zpěvačka ruského původu Sasha Sloan spojila síly s country zpěvákem Samem Huntem a natočili společný duet s názvem when was it over?. V písničce se ohlížejí za vztahem a ptají se, kdy nastal ten moment, kdy se všechno rozpadlo. Balada stojí především na akustické kytaře a procítěném textu, který potěší nejednu romantickou duši.


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

2 komentáře:

  1. Toto je asi prvýkrát čo mi unikla novinka od Jorji. Ak by som si mala vybrať najobľúbenejšieho umelca, tak ňou bude určite ona. je jedna z mála pri ktorej sa mi páči každá jedna pesnička. No už mi hrá aj táto a už sa vidím ako si ju idem :D ďakujem ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  2. Ten remix od The Weekenda a Ariany je boží. Daleko lepší než originální písnička. :)

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář