1. května 2021

Páteční novinky (35)

☆ Jessie Ware - Please

Britská zpěvačka Jessie Ware vydala minulý rok úspěšné album What's Your Pleasure? a na letošní rok plánuje album rozšířit o deluxe verzi s názvem Platinum Pleasure Edition, jenž vyjde 11. června a na které najdete 7 nových písniček a 1 remix. Skladba Please je jedna z novinek a zároveň oficiální singl z celkem 20 položkového alba. Žánrově jde o velmi podobnou písničku jako najdeme ve zbytku alba What's You Pleasure? - mix disca, nu-disca, elektronické hudby a soulu. Produkce je skvělá a písnička je tak velmi chytlavá.



Billie Eilish - Your Power

Tento týden oznámila Billie Eilish vydání svého dlouho očekávaného druhého alba. Ponese název Happier Than Ever a vyjde 30. července. Na albu se budou nacházet již vydané písničky My Future a Therefore I Am. Ve čtvrtek zároveň zveřejnila i novinku Your Power. "Je to jedna z mých oblíbených písní. Teď, když ho pouštím do světa, se cítím velmi zranitelná, protože je to moje srdeční záležitost. Doufám, že inspiruje ke změně. Pokuste se nezneužívat sílu," řekla Billie o novém singlu. Zneužíváním síly má na mysli svůj vztah, který prožila v 16 letech s o několik let starším hudebníkem, který se k ní nechoval zrovna hezky. You Power je textem silná balada opírající se především o akustickou kytaru. Skladbu doplnila taky videem, které nedoporučuji těm, kteří mají starch z hadů.



Julia Michaels - Little Did I Know

Americká zpěvačka a skladatelka Julia Michaels vydává dnes své debutové album s názvem Not In Chronological Order. Little Did I Know je jedna z písní, na které spolupracoval i JP Saxe, se kterým zpěvačka napsala několik písniček, včetně na Grammy nominované If The World Was Ending. Album zatím sklízí pozitivní ohlasy. 


Twenty One Pilots - Choker

Písnička Choker je druhým singlem z připravovaného alba kapely Twenty One Pilots, které vyjde 21. května. Novinku představili na svém livestreamu, takže největší fanoušci ji mohli slyšet s předstihem. A pro nás ostatní je k dispozici i s videoklipem o 2 dny později. Fanoušci Twenty One Pilots určitě nebudou zklamaní.


Machine Gun Kelly ft. Kellin Quinn - love race

Machine Fun Kelly spojil síly s Kellinem Quinnem z kapely Sleeping With Sirens a vydali singl s názvem love race. Podílel se na něm i Travis Baker. Písničku nejspíš zahraje i na svém nadcházejícím turné, které se uskuteční tento podzim. V Evropě se bohužel neukáže, takže si budeme muset vystačit se studiovými nahrávkami. Stejně jako s dalšími písničami, které Machine Gun Kelly v nedávné době nahrál, i s touto si můžete vzpomenou na "staré časy", kdy jste poslouchali Simple Plan.

Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

2 komentáře:

  1. Nevím, jestli je chyba u mě, ale to první video mi nejde spustit... Z uvedených se mi nejvíce líbí písnička od J. Michaels a od Machine Gun Kelly. Děkuji za rozšíření obzorů! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, chyba nebyla na tvé straně, teď už by to mělo fungovat :)

      Vymazat

Díky za tvůj komentář