22. června 2021

Páteční novinky (41)

☆ Lenny - OVERDOSED

Česká zpěvačka Lenny představila svůj nový singl, ve kterém zpívá o stavu absolutní zamilovanosti, kdy člověk ztěží vnímá, co se děje kolem něj - zkrátka jako ve stavu předávkování. Zpěvačka prozradila, že demo pochází už z roku 2019 a výsledkem je opravdu chytlavý, i když krátký počin, doprovázený zajímavým videoklipem.

Mabel - Let Them Know

Nový singl britské zpěvačky Mabel má název Let Them Know a jedná se o první ochutnávku z jejího připravovaného druhého alba. Písnička je inspirovaná discem 80. let a také několika filmy a seriály - Paris Is Burning, Pose a RuPaul's Drag Race.  V textu můžeme slyšet, že jí inspirovala také písnička Say So od Dojy Cat. Je to přesně jedna z těch písniček, které máme rádi jako "guilty pleasure" a stydíme se to přiznat 😀



BANKS - The Devil

Americká zpěvačka BANKS se po odmlce vrací na scénu s novou písničkou The Devil, která se bude nacházet na jejím čtvrtém albu, jež sice ještě nedostalo název, ale jistě více, že vyjde tento rok. "Skladba je o tom být silnější než vaši démoni. Je o znovuzrození a přeměně v rukou přírody, do které se rodíme," řekla zpěvačka o písničce. Doprovodný videoklip k písničce, inspirovaný klasikami z žánru horror, podle BANKS reprezentuje převrácený, surrealistický svět, ve kterém se zhmotňuje jako ďábel.



Milky Chance - Colorado

Duo muzikantů pocházející z Berlína, si budeme pamatovat díky chytlavé písničce Stolen Dance z roku 2013. Mezitím stihli vydat 2 další alba, ale jak čas plynul, rozhodli se vrátit se ke svému původnímu, spíše písničkářskému "univerzálnímu vyprávění". A nový singl Colorado bude možná součástí jejich dalšího alba. Písnička se mi zdá už od začátku chytlavá, pozitivní a příjemná.


Yves Tumor - Jackie

Yves Tumor slavil minulý rok úspěch s kritiky chváleným albem Heaven To A Tortured Mind. Nahrávka je rok stará a tak je potřeba přijít s něčím novým. Už minulý rok prohlásil, že připravuje nový materiál a že během covidové karantény měl hodně práce. Jackie se nese na vlně psychedelického experimentální rocku podobně nějako jeho předchozí nahrávka a je plný syrových emocí. 


Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář