7. července 2021

Páteční novinky (43)

☆ Big Red Machine ft. Taylor Swift - Renegade

Taylor Swift má napilno a mezi znovunahráváním svých starých alb se věnuje i nahrávání novinek se svými kolegyni, s nimiž již spolupracovala. Jsou jimi Aaron Dresner z kapely The National a Justin Vernon z Bon Iver, kteří mají i společnou kapelu s názvem Big Red Machine. Tento srpen vydají své druhé studiové album, které se bude jmenovat How Do You Think It's Gonna Last?, na němž bude několik hostů, například Sharon Van Etten a také Taylor Swift, která s kapelou nahrála písničky Birch a Renegade. Druhá zmiňovaná vychází jako první singl z této desky a nemálo připomíná písničky z posledních alb Evermore a Folklore od Taylor Swift, na kterých s výše zmiňovanými hudebníky spolupracovala.


Imagine Dragons - Wrecked

Wrecked od populární kapely Imagine Dragons je pro kapelu velmi osobní - tedy alespoň pro zpěváka a frontama Dana Reynoldse, jelikož je věnovaná jeho švagrové, Alishe, která zemřela na rakovinu."Byla tím nejjasnějším světlem. Maják radosti a síly pro každého, koho potkala. Její náhlý odchod mnou otřásl způsobem, který stále nejsem schopen vyjádřit," řekl zpěvák. Kapela nedávno oznámila vydání svého dalšího alba, které ponese název Mercury - Act I, které vyjde 3. září. Patrně půjde o 1. část většího projektu, ale zatím můžete pouze hádat.

UDG - Ještě jednou

Oblíbená česká kapela UDG v pátek vydala třetí singl z připravované desky. Písnička Ještě jednou je rozpadu vztahu a o touze vrátit to, co se vrátit nedá. S písničkou vypomáhal i Marek Ztracený. Ve videoklipu k písniče si zahráli herci Marek Lamboda a Andrea Bezděková, kteří jsou partneři i v reálném životě.



Luke Hemmings - Starting Line

Starting Line je první sólový singl od australského zpěváka Lukea Hemmingse, kterého můžete znát z kapely 5 Second Of Summer. V červnu oznámil na sociálních sítích, že připravuje své první sólové album, které se bude jmenovat When Facing The Things We Turn Away From a vyjde příští měsíc, konkrétně 13. srpna. 

Páteční novinky jsou pravidelnou týdenní rubrikou, ve které vybírám a komentuju novou hudbu vydanou za uplynulý týden. Zpravidla vybírám 5 zajímavých novinek různých žánrů, a to ze Spotify playlistů New Music Friday a New Music Friday CZ/SK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář